Kinderfonds Mamas

Kinderfonds MAMAS:  voor (vrolijke) kinderen in Afrika!

Onze Site

Thembi huppelt vol trots in haar splinternieuwe schooluniform door de stoffige straatjes van Benoni. Dit zesjarige meisje had vandaag haar eerste schooldag, een dag waar ze al jaren van droomde. Thembi denkt terug aan de laatste weken. Ze kan nog steeds niet geloven hoe haar leven is veranderd sinds ze in haar nieuwe ‘huis’ woont. Vroeger op straat had ze niets. Nu krijgt ze elke dag drie maaltijden, slaapt ze in een echt bed, heeft ze tijd om te spelen en mag ze ook nog naar school! Dát is het verschil dat Kinderfonds MAMAS maakt voor kansarme kinderen in Afrika.

Beste mama’s,

Als vrolijke mama weet je hoe het voelt om je kind de hele wereld te willen geven. Maar eigenlijk gaat het niet om de grote dingen, maar om de kleine dingen in het leven. Kinderen hebben een veilig bedje nodig om lekker in te slapen, een fijne school waar ze kunnen leren en met vriendjes en vriendinnetjes kunnen spelen. Je wilt dat ze gezond zijn en goed te eten krijgen. Het allerbelangrijkste voor kinderen echter is de liefde van hun mama’s en papa’s! Door jouw liefde en aandacht kunnen ze opgroeien tot gelukkige en zelfverzekerde mensen die later zelf aan hun eigen toekomst kunnen bouwen.

Kinderen in Afrika

Voor jouw kind is dit misschien allemaal heel vanzelfsprekend, maar voor de kinderen in Afrika is dit helaas vaak niet het geval. In Zuid-Afrika alleen al leeft meer dan de helft van de kinderen van minder dan één dollar per dag. Er wonen meer dan een kwart miljoen straatkinderen. Voor deze kinderen is het leven erg zwaar. Vaak hebben deze kinderen geen mama en/of papa meer, bijvoorbeeld door aids, of het gezin is uit elkaar gevallen. Er is veel misdaad en geweld, helaas ook thuis. De kinderen krijgen te weinig liefde en aandacht en hun toekomst ziet er, zeker zonder hulp, somber uit.

Kinderfonds MAMAS

Gelukkig zijn er ook sterke en betrokken vrouwen (en mannen) die zich het lot van deze kinderen aantrekken. Wij noemen deze inspirerende mensen onze MAMAS! Deze MAMAS runnen de projecten die door Kinderfonds MAMAS gesteund worden. Het doel van Kinderfonds MAMAS is om ook de meest kwetsbare kinderen een gelijke, eerlijke kans op een toekomst te geven. Momenteel steunen en begeleiden wij 15 goed geleide projecten van Zuid-Afrikanen zelf, waaraan we ons meerjarig verbinden. Ga naar www.kinderfondsmamas.nl voor mooie voorbeelden van projecten, zoals Kids Haven, waar Thembi één van de 200 kinderen is die hier worden opgevangen. Helaas zijn er nog te veel kinderen in Afrika die niet zo’n ‘geluk’ hebben als zij.  Kinderfonds MAMAS wil het liefst al deze kinderen een nieuwe start geven. Met uw hulp kunnen we voor nog meer kinderen het verschil maken!

Word zelf MAMA of maak iemand MAMA!

Door betrokken te zijn bij onze stichting worden onze donateurs eigenlijk ook een beetje MAMA van de kwetsbare en kansarme kinderen in Afrika. Wilt u ook de kinderen in Afrika dezelfde kansen geven als uw eigen kind? Word dan ook MAMA! Dit kan al vanaf vijf euro per maand. Klik hier voor meer informatie en/of om u aan te melden. Natuurlijk kunt u iemand anders ook MAMA maken. Kent u bijvoorbeeld iemand die een goede MAMA is of binnenkort gaat worden? Meldt hem/haar dan aan om dat ook voor de kinderen in Afrika te worden. U kunt dit het gemakkelijkst telefonisch doen via telefoonnummer 035-5395983. Tijdens kantooruren kunt u hier aangeven hoeveel en voor hoe lang u namens deze MAMA wilt geven. De MAMA krijgt namens u een mooie brief en een presentje van ons.

Ook een leuke idee voor moederdag (ook al noemen wij het liever MAMAdag)! Alvast bedankt, ook namens de MAMAS en kinderen in Zuid –Afrika.

1 reactie op “Kinderfonds Mamas”

  1. Mariette Batenburg 28 april 2011 at 10:38 #

    Wat een fantastisch goed doel! De MAMAS, die het echte werk doen, hebben hulp nodig, veel hulp. Waarom: om al die kwetsbare kinderen een kans te geven. En dat kan alleen via die sterke, moedige, fantastische vrouwen. Zonder hen hebben de kinderen niets. Dat moet ons als (o)mamas toch aan het hart gaan. Ik ben al donateur, u ook?


Reageer

*


4 − = een