Januari 2011

Vrolijke Mama van de maand Januari!

Sonja van Meerbeek, oprichter van Moeders Advies

Waarom Moeders Advies?

Het initiatief komt van Sonja van Meerbeek. Zij is zelf moeder en zag in haar omgeving te veel vrouwen een stapje terug doen omdat zij moeder werden. In Nederland zit zelfs bijna 20% van de hoogopgeleide moeders thuis, terwijl zij graag met hun kennis en ervaring bezig willen zijn. Sonja dacht, waarom? Het moederschap leert vrouwen om meerdere rollen optimaal te combineren, zoals zorg en werk.

Juist moeders zijn flexibel, kunnen goed met tijd omgaan, prioriteiten stellen, improviseren en effectief communiceren. Tegelijkertijd constateerde Sonja dat veel professionele aanbieders geen prijstransparantie hebben. Zeker voor korte, kleine opdrachten zijn de kosten voor bijvoorbeeld juridisch advies gigantisch. Daarom is zij samen met Mark Murkes Moeders Advies gestart, om zo met thuiswerkende moeders te freelance-markt te veroveren.

Wat is Moeders Advies?

Moeders Advies is een netwerk van moeders die vanuit huis hun kennis inzetten voor iedereen (bedrijven en particulieren) met een bepaalde kennis- of adviesvraag. Het gaat om relatief kleinere opdrachten op allerlei gebied (fiscaal, juridisch, financieel, organisatorisch, coaching, enz.).

Hoe werkt het?

Wil je flexibel en vanuit huis werken wanneer dat jou uitkomt? Schrijf je dan in op www.moedersadvies.nl. Eenmaal lid van Moeders Advies kun je reageren op opdrachten in jouw vakgebied. Je kunt dus zelf kiezen op welke opdracht je wilt reageren. Zie je een leuke opdracht en ben je het met de opdrachtgever eens geworden over de prijs en de termijn, dan sluit je samen een deal. Vanaf dan is het jouw klant en staat Moeders Advies erbuiten. Het is eigenlijk een soort Freelance, maar dan voor kleinere opdrachten die je vanuit huis kunt doen.

Waarom Moeders?

Omdat er veel moeders zijn die er voor hun gezin willen zijn, maar die ook met hun ervaring aan de slag willen. Een baan op niveau dwingt vaak tot het uitbesteden van zorgtaken. Moeders die dat niet willen worden gedwongen om thuis te zitten of om een stapje terug te doen. En dat is zonde, want moeders zijn vaak gemotiveerde en talentvolle professionals. Moeders Advies biedt slimme moeders de mogelijkheid om met hun gezin én kennis bezig te zijn, de ideale mix! Door te reageren op opdrachten kunnen zij zelfstandig en flexibel hun kennis inzetten vanuit huis.

Moeders Advies richt zich in eerste instantie op moeders, maar kan natuurlijk ook interessant zijn voor andere professionals die vanwege de balans privé-werk vanuit huis hun kennis willen inzetten wanneer zij dat willen.

Dus…..

Ben je een geïnteresseerde professional die gezin en werk slim wil combineren? Ga snel naar www.moedersadvies.nl en laat je informeren!
Ken je professionals die vanuit huis willen werken wanneer en hoe vaak zij dat willen? Vertel hen over Moeders Advies!

Waarom kan dit voor jou interessant zijn?

  • Omdat je niet wilt kiezen tussen werken of er thuis zijn; je wilt het allebei!
  • Omdat je zelf wilt bepalen, wanneer, waaraan en hoe vaak je werkt.
  • Omdat je wel eens tijd over hebt; bijvoorbeeld als je kinderen slapen of naar school zijn.
  • Omdat je bezig wilt zijn met je ervaring/kennis en geen ‘gat’ in je CV wilt hebben.
  • Omdat je wel eens wilt uitproberen hoe je kennis in de markt ligt; of het ondernemerschap iets voor je is.
  • Omdat je het zo makkelijk kunt proberen; wat heb je te verliezen? • Omdat je inkomsten wilt genereren.
  • Omdat je wilt profiteren van belastingvoordelen (voor kleine ondernemers, voor werkende ouders enz.).

Reageer

*


9 × zeven =