oktober 2011

De Vrolijke Mama van oktober is Renée Streefkerk – van den Heerik

Ons kleine, maar gezellige gezin bestaat uit mijn man Martijn (27) mijzelf (30) en onze kleine grappenmaker Brent Aiden (16 maanden). Ik ben gek op deze twee heerlijke mannen. Ze maken me veel aan het lachen, soms bewust maar vaak ook onbewust, en zijn echt de gezelligheid in huis. Als ik thuiskom en die twee samen in de kamer vind, verschijnt er automatisch al een lach op mijn gezicht!

Trots

Ik ben erg trots op… een heleboel eigenlijk! Het gezin dat wij met z’n drietjes vormen, op Brent dat hij een gezonde peuter is en een vrolijk karakter heeft. Maar ook ben ik trots op het feit dat Brent alle vier zijn grootouders nog heeft en zelfs zijn overgrootouders nog om zich heen mag hebben (ik heb zelf mijn opa’s helaas nooit gekend, zij waren beiden al overleden voor mijn geboorte). Daarnaast ben ik heel trots op mijn lieve zus die een heel gezellige tante voor Brent is. Laatst was onze boef ziek en de eerste die voor de deur stond was tante Lonneke, ze heeft hem gezellig op de bank voorgelezen uit het boekje dat ze hem cadeau gaf. Blijer kon ze haar neefje op dat moment niet maken.

Vrolijk

Ik word ontzettend vrolijk van dansen met onze kleine man. Ik moet al lachen als ik er aan denk. Wanneer ik een goed nummer hoor op mijn favoriete radiozender gaat de volumeknop omhoog en dans ik samen met mijn kleine bink in de woonkamer de sterren van de hemel. Dat doe ik al sinds hij 3 maanden oud is en we vinden het allebei heerlijk!

Tip

Als ik één advies aan alle ouders mag geven zou ik zeggen: Maak foto’s! Zoveel mogelijk! En maak er daarna een prachtig (digitaal of geplakt) album van. Want je kleintjes groeien zo hard en voor je het beseffen kunt zijn ze de deur alweer  uit. Doe het ook bij je tweede, derde of misschien wel zesde koter! Ze zullen het later zo waarderen dat je die mooie foto’s van hen maakte! Een leuke bijkomstigheid is dat wanneer je op je oude dag gerimpeld in het bejaardenhuis zit, niet wetend hoe je de dag door moet brengen, dat je gezellig die stapel fotoalbums er nog eens bij kunt pakken! (ook meteen een goede training om de dementie tegen te gaan, zodat je nog weet wie je familieleden zijn!) J

Iedere twee weken schrijf ik columns voor de site Babyvreugde.nl in de rubriek Mamavreugde! Het is lekker lezen, herkennen en genieten voor alle zwangeren, papa’s, mama’s, opa’s en oma’s. Eigenlijk is het erg aanstekelijk voor iedereen die van kinderen en lezen houdt! Vind je het leuk om Mamavreugde te blijven volgen? Schrijf je dan in voor de column update op de pagina van Mamavreugde en blijf op de hoogte van elk nieuw geplaatste column!

Bezoek Mamavreugde

 

Reageer

*


4 × acht =