Nieuw schooljaar: ochtendspits

De eerste vakanties zijn al weer afgelopen en langzaamaan starten de scholen weer op. 

Heb jij je in de vakantie ook van alles voorgenomen om het vakantiegevoel nog een tijdje vast te houden? Hier alvast een aantal tips om de ochtendspits te vermijden en elke dag goed te beginnen!

  1. Maak een lijstje (maak er iets leuks van :))
    Zet op dit lijstje alles wat er in de ochtend MOET gebeuren. Zoals aankleden, tandenpoetsen, ontbijten enz.
  2. Vul het lijstje aan
    Wat wil je dat er nog meer gebeurd wat niet echt noodzakelijk is? Bijvoorbeeld de bedden opmaken, de afwas doen, een wasje draaien enz.
  3. Wat kan er af
    Welke zaken kunnen er prima op een ander tijdstip? Het brood kan je ook de avond ervoor smeren of misschien op zaterdag voor een hele week. En ook de tasjes voor de kinderen kan je van te voren inpakken. De vaatwasser kan je ook ‘s avonds uitruimen enz.

Een mooie lijst maar hoe nu verder?

Schrijf achter elke noodzakelijke activiteit/taak hoeveel tijd het kost om het te doen (en hou rekening met een kleine marge). Kijk bij elke activiteit/taak wie het kan uitvoeren. Een kind kan vaak al veel meer dan je denkt! Helpen met de tafel dekken, de huisdieren voeren, brood smeren, een bed rechttrekken…..

Je overzicht is nu bijna compleet! Kijk nu hoe laat iedereen weg moet in de ochtend en tel de tijd terug: hoe laat zou je op moeten staan om de ochtend relaxed te laten verlopen? En heb je dan tijd over voor de niet-noodzakelijke dingen (deel 2 van het lijstje).

Tip

Het is lekker als je als moeder net even wat tijd hebt in de ochtend voor jezelf. Probeer 10 minuutjes eerder op te staan dan je kind. Is je kind een vroege vogel? Misschien is dan 10 minuten tv tijd voor je kind een goed moment om even tijd voor jezelf te nemen!

Professional Organizer

Wil je je huis, huishouden of administratie aanpakken? Maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Ben al een paar keer begonnen maar maak je de klus niet af? Bij Barbara Hensen kan je als PGB-er, ZZP-er en particulier terecht!

Administratie

Krijg je zelf even geen orde in je administratie en/of loop je achter met betalingen? Ligt de administratie nu op verschillende plekken in huis of kantoor? Barbara helpt professioneel en in overleg de achterstallige post weg te werken. Daarnaast biedt ze ondersteuning in het opzetten van een eenvoudig & overzichtelijk administratie systeem. Zo komt het overzicht terug en is de administratie in het vervolg goed bij te houden.

Financieel inzicht & Budgetteren

Barbara brengt inzicht in je financiële situatie. Wat zijn de inkomsten, wat zijn de uitgaven. Zijn er achterstallige betalingen? Waar kan er bespaard worden?

Huishouden

Je huis moet een fijne plek zijn om thuis te komen. Lukt het je niet om je huis op te ruimen en opgeruimd te houden? Barbara helpt met opruimen en een plan om het huis opgeruimd te houden. Een opgeruimd huis geeft een opgeruimd hoofd! Daarnaast is het ook mogelijk om huishoudelijke taken goed te organiseren.

Contact opnemen

Voor persoonlijk advies, meer informatie of een kennismakingsgesprek kun je contact opnemen. Bel 06-14049655 of stuur een e-mail naar coach@barbarahensen.nl.