5 tekenen dat je op zoek moet naar een andere baan

Je hebt wel eens dagen dat je er tegenop kijkt om te gaan werken. Dat hoeft echter niet gelijk te betekenen dat je ontslag moet nemen. Wanneer je je in onderstaande vijf tekenen herkent, is het misschien toch een overweging om van baan te switchen.

1. Als je er continu tegenop kijkt om te werken. Dus niet alleen op maandag, maar ook op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag. Als je echt van je werk houdt, dan hoor je gemotiveerd te zijn om weer aan het werk te gaan. En ja, er zijn wel eens van die dagen dat je er even niet zo’n zin in hebt.

2. Als je niet wordt uitgedaagd op je werk. Het is natuurlijk fijn als alles van een leien dakje loopt, maar op een gegeven wordt dat saai en dat werkt demotiverend. Als het werk te makkelijk is, is dat zeker een reden om verder te zoeken. Te makkelijk werk is demotiverend. Bespreek dit in ieder geval met je werkgever en ga eventueel samen opzoek naar een uitdaging.

3. Als je niet aan het groeien bent. Wanneer je net begint met werken, is het logisch dat je onderaan begint, maar dat is meestal wel met het doel om verder te groeien. Heb je al twee jaar dezelfde functie terwijl je dat liever anders ziet? Een duidelijk teken dat je van baan moet switchen. Misschien is er binnen je bedrijf zelfs wel een andere functie?

4. Als je geen loonsverhoging of bonus krijgt. Zelfs als je erom vraagt. Je werkt er al langer dan een jaar en krijgt nog steeds hetzelfde betaald, terwijl het goed gaat met het bedrijf en jij je werk ook duidelijk goed doet. Wellicht tijd om verder te zoeken. Ben je juist met een meer dan prima salaris gestart? Dan misschien niet zeuren.

5. Als je bang bent voor je werkgever. Jij en je werkgever moeten open naar elkaar kunnen zijn. Je moet je comfortabel voelen om je ideeën te presenteren en andere zaken voor te leggen. Oké, het is normaal als jij en je werkgever niet de beste vrienden zijn, maar jullie moeten je wel bij elkaar op je gemak voelen. Jullie zijn tenslotte een team.