Babykamer met rolluiken voor het raam

De babykamer opknappen omdat de kleine opkomst is? Dat kan op diverse manieren zoals het verbouwen van de zolderkamer en waarbij je de hulp van een aannemer goed gebruiken kunt. Het inhuren van een aannemer gebeurt vaak in drie stappen. Laten we deze stappen opsommen:

  • Stap 1: het vinden van verschillende aannemers
  • Stap 2: het opvragen van offertes voor nieuwe rolluiken
  • Stap 3: het selecteren van het juiste bedrijf
  • Stap 4: de klus uit laten voeren door de aannemer
  • Stap 5: genieten van het werk

Het verbouwen van de zolder en het plaatsen van (elektrische) rolluiken is een spannende aangelegenheid. Je krijgt er meer bruikbare ruimte bij, vaak in de vorm van een sfeervolle zolder. Door deze op te knappen en in te richten krijgt je woning ook meer waarde en kun je een mooie babykamer maken. Bij deze inrichting hoort natuurlijk ook de decoratie en het raam mag hierbij niet achterblijven. Gelukkig maken veel leveranciers het mogelijk de rolluiken (met of zonder hor) bij de aankoop al aan te schaffen.

Vader met baby op schoot
Babykamer opknappen om op zolder te genieten

Iets speciaals: op maat gemaakte rolluiken

Met een op maat gemaakt rolluik voor je raam haal je wel iets speciaals in huis. Je kunt hier alle kanten mee op en een dakraam ontwerpen die niemand anders heeft. Heb je budget en inspiratie, dan is dit voor jou allicht een erg goede optie.

Heeft jouw zolderkamer meer licht nodig, maar wil je hier niet te veel geld aan uitgeven? Dan kan een zolderraam of een dakkapel daarbij een optie voor je zijn. Dakramen zijn vaak kleiner dan dakkapellen, hebben minder mogelijkheden en kunnen minder ver open, maar zijn daardoor wel goedkoper. Dan kan het ook financieel aantrekkelijker zijn om één of meerdere zolderramen te laten plaatsen i.p.v. een dakkapel. Deze kosten namelijk al gauw €4500,-.

Babykamer schilderen
Het schilderen van de babykamer en de aandachtspunten

Extra opties: hor, afstandsbediening of ventilatierooster

Omdat een dakuitgang het grootste gedeelte van de tijd gewoon als dakraam fungeert, kun je deze bij de bestelling ook als zodanig behandelen. Je kunt deze uitrusten met speciale zonwering of een rolluik tegen inbraak. Ook een rolhor kan voor het raam worden geplaatst. En als je het helemaal luxe wilt aanpakken, kies je voor een volautomatisch raam die je van elke plek in huis kunt bedienen.

Rolhorren bestaan uit een behuizing waar een gaas met hele dunne mazen in zit opgerold. Deze kun je naar beneden trekken en vastzetten, zodat het onmogelijk wordt voor insecten om naar binnen te gaan. Als je deze rolhor aanschaft terwijl je het raam ook aanschaft, zit wordt deze tegelijkertijd geïnstalleerd en valt hij nauwelijks op. Vaak wordt hij dan voor het dakraam geplaatst dus kan het dakraam niet altijd volledig meer open. Het is ook mogelijk om de rolhor later te bestellen. De meeste rolhorren belemmeren het uitzicht niet en zorgen nog steeds voor een goede ventilatie.

Baby en moeder

Nadelen: de kosten van rolluiken

Plaats je eenmaal een op maat gemaakt rolluik, dan zit je hier wel aan vast elke keer als je deze wilt vervangen. Tenzij je weer wilt gaan breken om een standaardmaat te bereiken. Op maat gemaakte ramen zijn logischerwijs ook duurder, omdat deze in principe speciaal voor jou worden geproduceerd. En omdat ze nadat je je bestelling plaatst nog gemaakt moeten worden krijg je ook te maken met een wachttijd. Succes met het opknappen van de babykamer!

Als je niet te veel eisen hebt, bedraagt deze ongeveer 4 weken, maar wil je ook extra’s zoals rolluiken, decoratie of speciale beglazing, dan kan dit langer duren. Daarnaast kost de decoratie ook meer en zou je bijv. rolluiken op maat moeten laten maken.