Nieuwe subsidie voor isoleren (2019)

buitenmuur

Op de website van de Rijksoverheid staat:

Na een tijdelijke stop gaat de subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) weer open voor eigenaar én bewoner. De publicatie in de Staatscourant vindt naar verwachting half augustus plaats. Dit betekent dat u als eigenaar én bewoner de subsidie vanaf 2 september 2019 kunt aanvragen.

Wilt u voor de subsidie SEEH in aanmerking komen, dan moet u minimaal 2 grote energiebesparende isolatiemaatregelen in de eigen bestaande koopwoning uitvoeren. U kunt de subsidie pas aanvragen nadat u de maatregelen heeft uitgevoerd en betaald. Voorwaarde is verder dat u als aanvrager zowel de eigenaar als bewoner bent van de woning en ook niet eerder SEEH subsidie kreeg.

De SEEH voor eigenaar én bewoner stimuleert de eigenaar én bewoner van een woning energie te besparen. Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) voert de subsidieregeling uit in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Subsidie energiebesparing eigen woning (september 2019)

Deze subsidie is er speciaal voor mensen die twee of meer energiebesparende maatregelen uitvoeren op hun huis. Alleen met kruipruimte isolatie kom je hier dus nog niet voor in aanmerking. De andere maatregelen waar je voor kan kiezen zijn spouwmuurisolatie, dakisolatie, het aanleggen van hoogrendementsglas, vloerisolatie of bodemisolatie en gevelisolatie. Kruipruimte isolatie is dus in combinatie met één van deze opties mogelijk en kun je je in dat geval aanmelden voor deze subsidie.

Kosten

Het is interessant om verschillende redenen om voor kruipruimte isolatie te kiezen. De belangrijkste redenen zijn vaak de vermindering van de stookkosten en de positieve bijdrage aan het milieu. Ook het verhoogde woongenot is natuurlijk van belang. Om te ontdekken wat er mogelijk is, is het goed om te weten welke kosten er horen bij het isoleren van de kruipruimte. De kosten zijn vaak de belangrijkste reden om wel of niet voor deze isolatie te kiezen. Laten we eerst de verschillende soorten kruipruimte isolatie bespreken.

Indicatie prijzen

Indien je een vloeroppervlak van zo een 65 m2 hebt en er een laag van ongeveer 30 cm aan isolatieparels of chips gestort moet worden dan zal er ongeveer €1350 euro kosten in rekening gebracht worden.

Wat kost kruipruimte isolatie precies?

Contacteer isolatiebedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.

De soorten kruipruimte isolatie en de kosten

Er zijn een aantal manieren om je kruipruimte te isoleren. Iedere manier brengt kosten met zich mee en zorgt ervoor dat het totaalbedrag anders wordt. Het is vaak afhankelijk van hoe toegankelijk de kruipruimte is. De verschillende soorten zijn:

  • Kruipruimte isolatie met PUR
  • Kruipruimte isolatie met glaswol of steenwol
  • Kruipruimte isolatie met isolatieplaten
  • Kruipruimte isolatie met isolatieparels / korrels