Op vakantie met de kinderen naar Spanje

kathedraal

Je kunt met kinderen in Spanje een geslaagde vakantie beleven. Denk aan de bekende Costa’s tot aan de bergachtige binnenlanden. Steeds meer wordt er gekozen voor de stad Barcelona om met kinderen te gaan. Tevens kun je samen met je kinderen naar Bilbao, Madrid, Andalusië, Silvilla of Malaga.

Spanje is een goede keuze om ook op vakantie te gaan met het vliegtuig. Het hoeft niet duur te zijn, want ook low-cost- airlines bieden goedkope vluchten en ook de combinatie vlucht en hotel. Spanje blijft een populaire plek voor in de zomervakantie om te genieten van de Spaanse zon.

Spaanse kust

Wil je met een baby of peuter op vakantie naar Spanje dan zijn de Spaanse eilanden ideaal. Wil je buiten de zomervakantie op vakantie dan zijn de Canarische eilanden een aanrader, want daar is het ook in de winter heerlijk weer.

Spanje is een geschikte land om met kinderen op vakantie te gaan. Het land doet haar best om het land voor toeristen gezinsvriendelijk te maken. Je kunt daar op veel plekken babyspulletjes vinden.

De cultuur in Spanje

De Spaanse zon is heerlijk en daarom genieten Spanjaarden van een middagdutje; wat siësta wordt genoemd. Bijna alle winkels zijn in die uren gesloten, dus zorg ervoor dat je daarvoor of daarna je spullen in huis hebt. Misschien ook een moment om met je kleine kind mee te doen aan de siësta?

Spaanse strand

Daarnaast eten Spanjaarden ten opzichte van Nederland veel later. Het is dus handig om rekening mee te houden en vooral kinderen die de late tijden niet halen tijdens de lunch warme maaltijden te laten eten. Zit je in een hotel dan kun je navragen wat de tijden voor ontbijt, lunch en avondeten zijn.

Hotels en resorts in Spanje

Veel hotels en resorts bieden een kidsclub en-/of oppas, sport en spelfaciliteiten en andere soorten entertainment. In de steden als Barcelona en Madrid vind je kindvriendelijke attracties. In de meeste gevallen zijn de attracties tot vier jaar en in enkele gevallen tot 7 jaar gratis.

Binnenstraten Madrid

Ook kun je er verschillende pretparken vinden voor kinderen. Aan de Spaanse kust kun jij en de kinderen genieten van populaire waterparken. In sommige gevallen kun je korting krijgen voor kinderen voor georganiseerde tours. Laat je vooraf daarover informeren.

Accommodatie in Spanje

Je budget bepaald in wat voor accommodatie je zult verblijven. Echter heb je keuze zat. Je kunt kiezen voor hotels, kindvriendelijke hotels, appartementen, campings of voor pension met meerde bedden.

Wanneer je kiest voor een budget accommodaties in de Spaanse steden moet je er wel rekening mee houden dat er geen lift is in de appartementen. Dit kan namelijk een probleem opleveren met een baby die een kinderwagen heeft.

In de winter is er in er geen centrale verwarming bij budget-accommodatie plekken. Ten opzichte van Nederland zijn sommige faciliteiten niet vanzelfsprekend. Wil je de stad als een lokale ervaren dan is het verblijven in een appartement een goed alternatief. Met kinderen of zonder kinderen.